De Belastingdienst

De Belastingdienst. Van iedereen, voor iedereen

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. Onze ruim 30.000 medewerkers heffen, innen en controleren belastingen, zorgen voor het uitbetalen van toeslagen, verrichten douanetaken en sporen fraude op. Dit doen ze tegen een dynamische achtergrond van constant veranderende wetgeving en een groeiende hoeveelheid big data. Ruim 17 miljoen particulieren en bedrijven rekenen elke dag op een zorgvuldige en rechtvaardige Belastingdienst. Werken bij de Belastingdienst betekent dan ook werken met impact en bijdragen aan een financieel gezond Nederland

We zijn altijd op zoek naar vakspecialisten die meehelpen de Belastingdienst verder te ontwikkelen. Je kunt onder andere aan de slag in diverse functies op het gebied van accountancy, data science, fiscaliteit en ICT. Bij onze organisatieonderdelen Belastingen en Toeslagen, maar ook bij de Douane en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).

Kiezen voor een carrière bij de Belastingdienst is een bewuste keuze om jezelf te ontwikkelen én iets te betekenen voor de samenleving. Je wordt elke dag geprikkeld om je te blijven ontwikkelen, voor het beste resultaat te gaan en het uiterste van jezelf te vragen. Samen de schouders eronder zetten om bij te dragen aan goed functionerend Nederland. Dat is werken bij de Belastingdienst.

Wat kun jij doen bij de Belastingdienst?

Of je nou net afgestudeerd bent of al werkervaring hebt. Of je nou ICT’er, accountant, dataspecialist of fiscalist bent. Wat je achtergrond of (werk)ervaring ook is: als je inhoudelijk wil groeien bij een organisatie die ertoe doet én een bijdrage wil leveren aan de samenleving, dan ben je bij de Belastingdienst op je plek. 

Benieuwd naar je mogelijkheden? Kijk op werken.belastingdienst.nl/starters